Uitzetting oktober 2010: ze zwemmen!!!

 

Geduld is een schone zaak, dat is wel weer gebleken. Eerst hoop je dat ze er zo snel mogelijk zijn, vervolgens krijg je een belletje dat ze ineens 2 weken eerder komen en dat je dus nog een ruime week hebt voor de voorbereidingen. Dan schiet de stress er een beetje in, zeker ook omdat je het gewoon voor de voeten geworpen krijgt en er verder geen mogelijkheden zijn. Dus dan wordt het bellen, bellen, bellen, regelen, regelen, regelen ...........................

 

Maar als dan uiteindelijk toch alles voor elkaar lijkt te komen (de speciekuipen maakten het verhaal nog wel bijzonder spannend, die kwamen pas de dag ervoor) dan volgt er uiteindelijk een stukje berusting en sta je met je team gewoon klaar als de vissen in aantocht zijn. Dan valt er in ieder geval een stukje spanning weg, maar pas als je de wagen aan ziet komen kom je echt tot rust. Geestelijk dan hé!

 

Tijdens dat wachten op de wagen met de vissen werden de kuipen waar de vis in moest alvast gevuld met water en klaargezet, evenals de driepoten, de fotoplank en her en der een oval voor het geval het zou gaan regenen. Vervolgens een bakkie koffie en wachten op de dingen die komen gaan.

 

 

Inmiddels was wel gebleken dat de opkomst bijzonder groot was, ik had stiekem toch wel op een leuke club gerekend, maar dit was wel wat meer dan waar ik op gehoopt had. Nou is het natuurlijk de eerste keer in Almere, maar toch ............ Ik denk dat er op het hoogtepunt toch wel een man of 60 aanwezig was, en dat is hartstikke leuk natuurlijk.

 

 

 

En die helpende handen waren toch wel nodig, zeker om de vis in de kuipen vanaf de wagen naar de plek van de monitoring te brengen. Gelukkig was de wagen redelijk op tijd, want dat moet je met alle werkzaamheden en drukte op de weg ook maar afwachten natuurlijk. Snel werd de vis gelost in de klaarstaande kuipen en vervolgens snel naar de waterkant gebracht. Dit leverde menigeen toch wel een enigszins nat pak op, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

 

 

Aan de waterkant zat het meet en weegteam al klaar, we zouden in ieder geval eerst de eerste 2 vissen uitzetten voordat we met de rest begonnen. De eerste 2 vissen werden uitgezet door Mark van de Ham (de initiatiefnemer van het project) en Jordy Huizinga (de eerste adoptieouder). Het bleken 2 levendige visjes te zijn, die allebei bijna nog voortijdig ontsnapten, maar uiteindelijk konden ze toch (begeleid door een knallende champagnekurk) uitgezet worden. En hiermee was ons SKP dan officieel van start gegaan.

 

 

 

Vervolgens moest er toch wel aangepakt worden. Als eerste zouden we de 30 vissen voor de Leeghwaterplas monitoren, zodat die zo snel mogelijk weggebracht konden worden. Nadat iedereen zijn plek had gevonden en de beste manier om dit aan te pakken helder was ging het al met al toch wel redelijk vlot met het wegen en fotograferen, en na een kwartiertje konden de Leeghwatervissen vertrekken naar hun nieuwe verblijf.

 

 

En vervolgens ging de meet en weegploeg het spelletje steeds beter onder de knie krijgen, want de vissen verschenen steeds sneller op de plank, en dus ook in Het Weerwater. Hieronder een kleine foto-impressie van hoe het allemaal in zijn werk ging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het weer mochten we zeker niet mopperen, het heeft een heel klein beetje geregend maar dat was niet de moeite. En natuurlijk was de catering ook goed geregeld, met dank aan Arie dat hij zijn bus weer beschikbaar wou stellen, en aan Patricia omdat zij er de hele dag voor gezorgd heeft dat het met de koffie (en later met de soep) wel goed zat.

 

Probleem is altijd wel dat als je mensen gaat noemen en roemen, dat de kans groot is dat je dan een ander weer vergeet of tekort doet, en dat wil ik natuurlijk niet. Dus ik beperk me maar tot een welgemeend "bedankt" in het algemeen aan degenen die zich op deze dag voor ons project hebben ingezet. Het was echt helemaal top!!!!

 

En ik moet zeggen dat het al met al best wel vlotjes ging, in 2 uur tijd waren alle vissen vanuit de speciekuipen in de plassen beland. Toch wel een hele mooie prestatie volgens mij. Uiteindelijk waren alle vissen omstreeks 13:15 uur weggezwommen, werden de kuipen schoongespoeld en opgeruimd, en konden we onder het genot van een bakkie soep nog even lekker napraten over deze toch wel bijzondere dag. En nu maar afwachten hoe ze zich gaan ontwikkelen!!