21 december 2011: de (voorlopig) laatste uitzetting.

 

Op 21 december verzamelden we bij een jachthaven langs het Gooimeer voor de voorlopig laatste uitzetting van het Spiegelkarperproject op de Zuidelijke Randmeren, het SKP-ZRM. Toen ik aankwam waren de vissen net gearriveerd, die waren dus duidelijk vroeger dan in eerste instantie was verwacht. Maakte verder niet uit, ik moest 's middags werken dus een beetje tempo kon geen kwaad.

 

Snel werden de vissen uitgeladen en in een tijdelijk onderkomen (een fors formaat kinderbadje) verzameld. Ze waren misschien weer een tikkeltje kaal, en sommige waren een tikkeltje groot, maar verder zagen ze er goed uit. Nadat de vissen in het badje waren beland  kon het meten, wegen en fotograferen beginnen. Zelf nam ik het invullen van de formuliertjes met de gegevens van de vissen voor mijn rekening, en dat ging een stuk beter dan de vorige keer dat ik dat deed. Toen was het namelijk stervenskoud, en deze keer viel dat gelukkig wel mee. Voordeel van deze taak is dat er goed voor je gezorgd wordt als het gaat regenen, want de blaadjes mogen niet nat worden natuurlijk. Vandaar dat Rene en ik heerlijk comfortabel onder de enige aanwezige oval plaats konden nemen.

 

Eigenlijk was het chaos troef maar anderzijds ging het toch weer als een speer, samengevat waren het weer een paar bijzonder gezellige uurtjes en was het leuk om weer wat bekenden te zien. Dus mocht er ooit nog een vervolg komen dan zal ik weer mijn uiterste best doen om een bijdrage te leveren.

 

Het was leuk dat er nog wat belangstellenden waren om een handje uit de mouwen te steken, maar zeker de harde kern van deze club wordt uiteraard hartelijk bedankt voor hun inzet voor dit project, top!! Hieronder nog wat foto's met dank aan Boudewijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

   

Het spiegelkarper project Zuidelijke Randmeren

   

 wordt mede gesponsord door: