13 december 2008: de vijfde uitzetting.

 

Op de valreep van 2008 dan toch de vijfde uitzetting van het Spiegel Karper Project Zuidelijke Rand-Meren. Met betrekking tot de datum liep het niet allemaal gladjes, maar uiteindelijk zouden de vissen op 13 december geleverd worden. En zo gebeurde het dus ook. De vijfde uitzetting stond gepland voor het Gooimeer, op dezelfde locatie als de allereerste uitzetting. Om niet weer financieel in de problemen te raken, was er deze keer iets minder besteld dan voorgaande jaren: 325 kilo (ongeveer 175 karpers). 

 

Zoals gewoonlijk waren de weersomstandigheden niet geweldig, zeker niet omdat de vissen uiteindelijk pas rond 17:00 uur geleverd zouden worden. Tja, en dan is het al donker ......... Gelukkig heeft er iemand (volgens mij was het Mark vd Ham) een paar bouwlampen en een aggregaat kunnen regelen, dat maakte deze uitzetting dan wel weer een beetje apart. Uiteindelijk werden de vissen omstreeks 17:30 uur geleverd ........

 

Zelf kon ik er deze keer met geen enkele mogelijkheid bij zijn, dus Marc heeft deze keer de foto's gemaakt. Door een cameraprobleempje zijn sommige niet helemaal scherp, dus mocht iemand nog wat foto's hebben dan zou ik ze graag willen hebben, zodat ik ze hier bij kan zetten. Alvast bedankt.

 

  

Maar goed, wachten duurt lang, zeker als het buiten wat frisjes is. Zoals gebruikelijk verzamelde iedereen weer rond een toiletgebouw, en werden de spullen alvast in gereedheid gebracht. Uiteindelijk was het dan zo ver, de vissen waren gearriveerd.

 

  

 

Nu was het een kwestie van uitladen, verplaatsen en wegen. Er zat namelijk nog meer vis in de wagen, en die was bestemd voor een ander project op de Veluwe Randmeren. Dus nadat de vis verdeeld was kon men beginnen met het wegen, meten, fotograferen en uitzetten. Een aanzienlijke klus, waarbij vele handen licht werk maken. Gelukkig waren er ook deze keer weer een paar echte "SKP vrienden", die her en der een handje konden toesteken. Zo ook op het moment dat Joris aan een paar passerende agenten moest uitleggen wat ze daar aan het doen waren. Sympathieke dienders, heb ik begrepen .......... niet dus! Ik snap daar helemaal niks van, zoveel rottigheid her en der, en dan gaan zeuren als er een paar visjes worden uitgezet. Maar goed, het zal wel.

 

In ieder geval super dat er toch weer wat mensen even hun gezicht lieten zien, altijd prettig zo'n morele steunbetuiging. Ik hoop toch echt dat ik er de volgende keer weer gewoon bij kan zijn, en dat het dan niet zo koud is. Uitzetten in de zomer is echter geen optie, door de warmte zullen vele vissen de reis niet overleven. Althans, dat heb ik me laten vertellen.

 

En natuurlijk nog even een dankbaar woordje richting Joris en henk, die dit project opgezet hebben. Nog eentje te gaan, dan zit het erop. Hopelijk zullen vele karpervissers aan deze vissen nog heel veel plezier gaan beleven. Super!

 

    

Naar wat ik heb begrepen zagen de vissen er weer goed uit, in gewichten weer variërend van 600 gram tot 2000 gram, met nog enkele uitschieters erbij.

 

En daarbij natuurlijk weer de traditionele 3 vissen die ik zelf heb geadopteerd, Joris had de nummers goed onthouden heb ik gehoord. Eén van mijn kindjes is verderop te bewonderen, de overige komen hier binnenkort weer op de site te staan, net als de drie vissen van Marc.

 

Hieronder volgen nog wat foto's, uitleg is denk ik niet meer nodig, het wordt inmiddels al bijna een routine klus.

 

 

 

 

 

Hierboven één van mijn kindjes .....

 

_________________________________________________________________________________________________

   

Het spiegelkarper project Zuidelijke Randmeren

   

 wordt mede gesponsord door: