4 maart 2006: de tweede uitzetting.

 

Hoewel de eerste uitzetting van spiegelkarpers nog maar zo'n 3 maanden geleden plaatsvond, vond de tweede uitzetting van het Spiegel Karper Project Zuidelijke Rand-Meren al weer plaats op 4 maart 2006. Hoewel de vissen, deze keer Franse Villedon karpers pas om 14:00 uur verwacht werden, bleken ze er al iets eerder te zijn. Zelf was ik om 13:55 uur gearriveerd, en ik kon nog net een paar plaatjes maken van de laatste scheppen uit de auto. Maar goed, ik was op tijd, en ik hoefde dus ook niet te wachten tot de vis gearriveerd was. Dat viel mee, zeker omdat het nou ook niet echt lekker zomerweer was. Er lag sneeuw, het was koud, en af en toe een hagelbui. Hoe kan je het uitmikken!!

 

  

  

Ondanks het winterse weer viel de belangstelling niet tegen. Men wilde het wel een keertje meemaken, en sommigen (zoals ik) wilden van de gelegenheid gebruik maken om zelf hun adoptiespiegeltjes uit te kiezen. Ik heb er ook deze keer weer drie uitgezocht, ik hoop dat ze ooit nog weer eens boven water komen. 

 

 

   

De werkwijze van het hele gebeuren was weer dezelfde als die van de vorige keer. Henk was de man van de foto's, en Joris legde zijn "kindjes" voorzichtig op de plank. Anderen waren zo aardig om even te helpen met wegen en meten, en binnen het uur waren er 77 spiegeltjes in kaart gebracht. Zoals je op de foto hieronder kan zien waren het met name de kleintjes die af en toe schitterend geschubd waren. 

 

 

 

En dat alles onder het genot van af en toe een verfrissende hagelbui, wat kan het toch meezitten af en toe. Maar aan de andere kant geeft het wel schitterende plaatjes. Uiteraard hadden Henk en Joris weer de eer om de eerste spiegeltjes van de tweede uitzetting te water te laten, en dat ging met name Joris deze keer beter af dan de vorige keer. Ik vond het in ieder geval leuk om het weer een keertje mee te maken, en de volgende keer zal ik er zeker weer bij zijn (als ik tenminste vrij ben). 

 

 

_________________________________________________________________________________________________

   

Het spiegelkarper project Zuidelijke Randmeren

   

 wordt mede gesponsord door: