22 november 2005: de uitzetting.

 

Eindelijk was het zover. Omstreeks 12:30 arriveerde de wagen met daarin de bestelde spiegelkarpertjes. Onder het toeziend oog van een stuk of 15 belangstellenden kon de vracht worden gelost. Nou heb ik zelf nooit eerder zoiets meegemaakt, en ik denk velen met mij, dus ik heb een en ander gefotografeerd zodat je een beeld krijgt van wat er zich allemaal heeft afgespeeld. 

 

 

Om te beginnen werd de wagen dus gelost. De vissen werden in grote bakken gedaan, en naar de waterkant gebracht. Er bleken ook 2 mini-meervalletjes tussen te zitten, en ook deze zijn uitgezet. Wie weet, over een jaar of 15 ........

 

 

Aan de waterkant stond de eerste opvang reeds klaar. Het gaat hier om een net wat opgezet was in de vorm van een tent. De karpers werden hier tijdelijk ondergebracht totdat de wagen gelost was.

 

 

  

De vissen waren gearriveerd, en dat moest gevierd worden. Na 8 maanden voorbereiding zou dan eindelijk de uitzetting volgen. En om een en ander luister bij te zetten mocht de champagne natuurlijk niet ontbreken. Hieronder toosten de initiatiefnemers Joris en Henk op datgene wat zij op dat moment hebben bereikt: de start van het "Spiegelkarperproject Zuidelijke Randmeren".

 

 

Na deze ceremoniŽle activiteiten moest er gewerkt worden. Alle karpertjes werden een voor een uit de "tent" gehaald en vervolgens gewogen, gemeten en gefotografeerd. Zoals gebruikelijk bij dit soort projecten werd de linkerzijde van de vis gefotografeerd. Mocht je er dus een vangen..........

 

Nauwkeurig wegen .........

 

       ......... meten ........

 

.........fotograferen..........

 

        ..........en laten poseren.

 

 

Nadat de eerste lading in kaart was gebracht werd het tijd om de eerste vissen daadwerkelijk uit te zetten. Uiteraard waren Henk en Joris degenen die dit onderdeel voor hun rekening namen. Hierna kregen ook de andere geregistreerde karpers de vrijheid terug. Sommigen hadden daarbij wel een helpende hand nodig, maar de meesten wisten precies welke kant ze op moesten.

 

 

 

Helaas moest ik voortijdig de uitzetting weer verlaten, omdat ik af en toe ook nog eens aan het werk moet. Het was in ieder geval een hele belevenis om zoiets eens mee te maken. En mocht jij het ook eens mee willen maken: er volgen nog 4 uitzettingen in de komende 4 jaar, zodra de volgende uitzetting eraan komt zullen wij dat op deze site bekend maken. Uiteraard kan je ook voor deze uitzettingen karpertjes adopteren.

 

 

En nu??

  

Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben wij van de KCA een zestal spiegeltjes geadopteerd. Ook deze vissen zijn gewogen, gemeten en gefotografeerd. Van onze vissen met de nummers 20, 25, 30, 35, 40 en 45 krijgen wij nog de officiŽle foto's, maar om je een idee te geven zie je hieronder al een voorbeeldje. Klik hier om onze kindjes te bekijken.

 

   

Dit is spiegel nummer 35, lengte is 47 centimeter, en hij (of zij) weegt momenteel 2350 gram. Uiteraard is de linkerzijde van de vis gefotografeerd. Als jij nou in de omgeving van de Randmeren een spiegel vangt, maak je een foto van de linkerzijde en stuurt de foto naar Joris of Henk (adresgegevens vind je op hun site). Zij gaan dan met de foto aan de slag, en kijken of ze kunnen terugvinden welke spiegel het is. Mocht het nummer 35 blijken te zijn, dan krijg ik (als adoptieouder) een mailtje met een foto en verdere bijzonderheden zoals lengte, gewicht en vangplaats. Leuk toch? En dat voor 5 euro per vis.

 

_________________________________________________________________________________________________

  

Het spiegelkarper project Zuidelijke Randmeren

   

 wordt mede gesponsord door: