"De 10 uur van september 2009"

 

 

Ongemerkt was het wedstrijdseizoen al weer bijna voorbij, nog 1 wedstrijd en het zat er al weer op. Zoals gewoonlijk was "de 10 uur van september" weer de traditionele afsluiter. Ik heb het nog even nagekeken, vorig jaar werden er tijdens deze wedstrijd totaal 10 vissen gevangen. Op zich zeker niet veel als je het afzet tegen het aantal deelnemers, maar gezien de vangsten van de afgelopen dagen voor zover die bij mij bekend waren verwachtte ik er ook deze keer niet echt veel van. Het was erg rustig op de lage vaart.

 

We begonnen de dag net als vorig jaar met veel mist, onderweg naar het parcours zag ik op sommige stukken geen hand voor ogen. Mist en bijna geen wind, aiai. Slechter visweer bestaat er volgens mij niet. Gelukkig kon ik nog wel zien dat alle afzettingen die ik de dag ervoor met Johnny had geplaatst nog netjes overeind stonden (nog bedankt Johnny), en dat is wel weer prettig natuurlijk.

 

Bijna alle deelnemers waren op tijd aanwezig, dus we konden om 6:30 beginnen met de loting. De loting verliep wederom gesmeerd, en snel kon iedereen naar zijn stek gaan. Ook de 2 laatkomers arriveerden al snel, dus we waren compleet.

 

Wat wel bijzonder was, was dat we deze keer een vrijwilliger hadden die wel een paar uurtjes wou komen wegen. Marc (uit Dronten) was omstreeks 8:00 uur al aanwezig, maar om nou te zeggen dat hij echt aan de bak moest ...... nee dus. Hij had van tevoren al gezegd dat hij tot 12:00 uur kon blijven, en gelukkig kwam de eerste vangstmelding om 11:30 uur binnen zodat hij toch nog een keertje kon gaan meten en wegen. Het waren Marco en Marc die de eerste vis hadden, en het was nog een behoorlijke ook. 72 centimeter en 16 pond. Er was dus in ieder geval vis, hopelijk zouden er nog veel volgen, want een massale loterij, daar houd ik niet zo van.

 

 

Om 12:10 uur werd er wederom een vis gemeld, Johan en Henry op stek 7 waren de gelukkige vangers. Het bleek ook hier om een schub te gaan, 12.2 pond en 74 centimeter lang. Daarbij kreeg ik ook nog een tweetal meldingen van lossers, dus er gebeurde her en der wel wat, al was het niet echt veel.

 

 

Het bleef vervolgens stil tot 15:15 uur, en het waren wederom Henry en Johan die vis hadden. Deze keer een schub van 9.4 pond en 67 centimeter. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. En hoe het ook was, met 2 vissen stonden ze wel aan kop. Bovendien waren de vangstresultaten op dat moment dus nog steeds matig, dus ze waren wel degelijk kanshebbers.

 

 

Pas om 15:50 kon Arie (die voor de rest van de dag de weging verzorgde) naar Rody en Mark om aldaar een schubkarper te meten en te wegen. Het ging hier om een schub van 9.6 pond en 70 centimeter. Deze vis bracht hun op de derde plaats, en dat was mooi. Maar er was nog bijna anderhalf uur te gaan ......

 

 

Helaas gebeurde er in de laatste anderhalf uur niks meer, vandaar dat ik er deze keer voor gekozen heb om de foto's in een iets groter formaat te plaatsen. Zo lijkt het in ieder geval allemaal nog wat. Qua wedstrijdelement was er misschien wel weinig gevangen, maar iedereen deed tot de laatste minuut nog volop mee voor de tweede plek, en zo is er toch altijd weer wat positiefs te verzinnen. En niet te vergeten het weer, het was een stralende dag, menig deelnemer heeft toch nog een beetje aan een lekker kleurtje kunnen werken.

 

Qua vangsten was het helaas wel een beetje matigjes ...... zelfs de brasems lieten het deze keer afweten, er werden er maar een paar gevangen, en dat is ook wel eens anders geweest. Na afloop verzamelde we allemaal op stek 15, en terwijl ik de eindscore uitrekende (helemaal uit het blote hoofd deze keer) werd er overal gezellig nagepraat. Mooi, hoor, zoveel mensen met dezelfde hobby.

 

 

 

De sponsor.

 

"De 10 uur van september 2009" werd gesponsord door:

 

 

Zoals je hieronder kan zien hadden zij ook deze keer weer een mooie prijzentafel beschikbaar gesteld, en was er voor iedereen weer wat moois. Toppers waren de JRC 4 seizoenen slaapzakken, de stretchers en de Fox Halo bivy lampen (op afstand bedienbaar). Vreemd genoeg ging de laatstgenoemde er pas als 6e of 7e prijs uit. Maar zoals gewoonlijk had iedereen ook deze keer weer prijs.

 

 

De winnaars van deze wedstrijd waren Henry en Johan, zij kozen na een luid applaus en welgemeende felicitaties voor de slaapzakken van JRC. Ik hoop dat jullie er nog heel lang veel plezier aan zullen beleven, jullie hebben hem verdiend! Overigens heb ik ook hier voor de vulling van deze pagina maar gekozen voor wat grotere foto's.

 

 

 

Hierna was het de beurt aan Marco en Mark, zij kozen voor de camou stretchers. Deze stretchers wegen maar heel weinig, en zijn voorzien van een leuke print. Een mooie prijs waar ze zeker wel tevreden mee waren

 

 

En tot slot waren Rody en mark aan de beurt, zij kozen voor de tassen in camou print.

 

 

 

Hierna konden Marco en Mark wederom aantreden, aangezien zij de zwaarste vis gevangen hadden. De zwaarste vis wordt bij ons traditiegetrouw gesponsord door Flevobaits, en de heren kregen uit handen van Arie een drietal potjes fluor pop-ups aangeboden.

 

 

Vervolgens kon de loting beginnen, en konden de resterende prijzen verdeeld worden. Dit ging allemaal vrij vlotjes, en ik denk dat iedereen toch wel tevreden naar huis is gegaan.

 

 

 

Al met al is het weer een mooi wedstrijdjaar geweest. Qua vangsten was het dit jaar allemaal niet wild, en ik heb echt geen idee hoe dat komt. Hieronder een overzicht:

 

Een dagje maart: 14 vissen

De marathon: 4 vissen

De nacht van Almere: 33 vissen

De 10 uur van september: 4 vissen

 

 

Voor mezelf was er als ik de foto's bekijk deze wedstrijd wel een groot leermoment: zwart kleedt prima af ! 

 

 

Voor de volledigheid nog even een overzicht van de vangsten:

 

Wie: Steknummer: Aantal: Totaal gewicht: Totaal lengte:
1e plaats Johan en Henri 7 2 21.6 pond 141 cm
2e    " Marco en Marc 11 1 16 pond 72 cm
3e    " Rody en Mark 9 1 9.6 pond 70 cm
  Justin en Swerus 1      
  Rinus en Bep 6      
  Gaby en Raymond 8      
  Henk en Danny 20      
  Jos en Rob 15      
  Wilco en Frank 14      
  Dennis en Dennis 21      
  Ruud en Marc 10      
  Marc en John 19      
  Marcel 17      
  Johan en Jochem 4      
  Dirk en Martin 2      
  Harry en jan 18      
  Bernard en Sander 12      
  Henk en Jos 5      
  Alfred en Rendal 13      
  Rick en Bart 16      
  Han en Wesley 3      
    Totaal: 4 47.2 pond 283 cm

 

 

Ik zou willen besluiten met:   "tot ziens in 2010".

 

 

Jos.