"De Vrije Slag 2010"

 

 

Een nieuw concept, en dan is het altijd afwachten wat je 'onderweg' tegen gaat komen. De Vrije Slag is immers een wedstrijd waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van een parcours, maar een wedstrijd waarbij je alleen aan de voorwaarde moet voldoen dat je in Flevoland een stek kiest. De controle is nihil omdat dt in deze opzet bijna onmogelijk is. Maar wel een concept wat wel eens tot hele leuke resultaten zou kunnen leiden, en om het nog een beetje controleerbaar te houden hadden we de teams voorzien van buttons.

 

Een button neemt wel een probleempje met zich mee. Zo'n button stuur je vooraf naar de deelnemers zodat ze als de wedstrijd begonnen is de gevangen vis samen met de button kunnen fotograferen, maar wie zegt mij dat men niet alvast een dagje eerder aan de gang gaat? Om dat te ondervangen had ik in het begeleidende schrijven vermeld dat de vissen gefotografeerd moesten worden met de kop in de linkerhand, dus de rechterflank van de vis op de foto. Vervolgens stond er in dezelfde brief vermeld dat men zich bij aanvang wedstrijd moest melden, en de clou was dan dat ik zou vertellen dat het net andersom moest: de kop in de

rechterhand, en dus de linkerflank op de foto. Leuk dat je dan daags van tevoren gebeld wordt met de vraag waarom de kop in de linkerhand moest: als man met een warm hart voor de SKP'en wist ik toch wel beter???

 

De wedstrijd ging zonder problemen van start en iedereen was op tijd op zijn plek. Helaas had 1 koppel de pech dat andere vissers (die zich niet bewust waren van het feit dat er op die stek gevoerd was) op de bewuste stek hadden plaatsgenomen. Tja, niks aan te doen, de stekken konden niet geclaimd worden, dus helaas pindakaas. Wel balen uiteraard ........................

 

De volgende ochtend omstreeks 11:00 uur moesten de deelnemers zich even bij mij melden met een tussenstand, en op sommige plekken was de eerste nacht al bijzonder goed gevangen, op andere plekken helaas wat minder. Nou had ik de puntentelling als volgt geregeld: aantal vissen delen door het aantal deelnemers. Op zich klinkt dat wel reel, maar in de praktijk is het toch wat minder. Als een team van 2 man 15 vissen vangt zal een team van 4 man er 30 moeten vangen om op gelijke hoogte te komen. Het team van 4 man heeft dan ook veel meer hengels in het water, maar er zitten er wl altijd 2 in het midden, en doorgaans vangen die sowieso minder vis. Het geeft dus wel een ietwat scheve verhouding, en daar moet ik nog maar eens goed over nadenken.

 

Ondertussen waren ook de controles gestart, en bijna iedereen heeft wel een vorm van controle gehad, sommige zelfs meerder keren. Want behalve onze controleurs waren er toevallig ook politiemensen en boswachters op pad, dus met de toezicht zat het wel goed. In 1 geval misschien wel iets t goed (controle door Staatsbosbeheer), daarover is het laatste woord nog niet gesproken. En van de controleurs schreef mij overigens nog dat hij het mooi vond om te zien dat overal onthaakmatten en vuilniszakken aanwezig waren, en dat is dan een compliment aan alle deelnemers.

 

In ieder geval nog een woord van dank aan Dennis, Gerard en Martin voor hun vrijwillige bijdrage als controleurs aan deze wedstrijd.

 

Uiteindelijk is er dit weekend door de meeste teams bijzonder goed gevangen, en heb ik alle foto's hieronder geplaatst. Ik heb wel enkele foto's moeten afkeuren omdat ze niet voldeden aan de gestelde eis mbt de foto's, maar dat heeft gelukkig geen effect op de einduitslag. Ik heb de afgekeurde foto's voorzien van een rode rand, en de oorzaak is dan dat de vis verkeerd om gefotografeerd is, of omdat de button niet zichtbaar is. Voor sommige foto's zijn andere afspraken gemaakt omdat de button verdwenen was. Je ziet dan ook ergens een pak Spa of de begeleidende brief op de foto. Maar ja, je moet wat.

 

Na de wedstrijd volgde de prijsuitreiking, tezamen met een BBQ die net als de vorige keren weer tiptop in orde was. Het was een mooie afsluiting van een geslaagd weekend, en de wedstrijd in deze vorm is dan ook zeker een blijvertje! Volgens jaar dus zeker weer een "Vrije Slag".

 

Hieronder vind je de foto's van de prijsuitreiking, en dan onderaan alle foto's die per team bij mij aangeleverd zijn. Ik wens je veel kijkplezier toe.

 


Na afloop verzamelde alle deelnemers bij de Vaartplas voor de prijsuitreiking, de BBQ en even gezellig napraten.
 

 


Dit is hem dan, de wisselbokaal van `De Vrije Slag`.
 En dit zijn de winnaars van `De Vrije Slag 2010`:

Team Flevobaits  (Arie en Johan).
 


De BBQ was zoals gezegd weer helemaal top, en het was prettig dat Dauw bereid was om haar kunsten op de BBQ aan ons te vertonen. Uiteraard ook weer een bedankje voor Keurslagerij Pouw voor het verzorgen van het vlees, stokbrood, sausjes, salades, kruidenboter en de gasbarbecue. Het was weer helemaal super (en zeer betaalbaar).
 

 

 

Al met al ging ik pas omstreeks 17:30 weer naar huis, ik heb een heerlijk weekend gehad en het doet me deugd dat de deelnemers deze opzet ontzettend goed is bevallen. Deze wedstrijd houden we er dus zeker in, alleen nog even een paar scherpe randjes bijvijlen.

 

Hieronder dan de foto's van de gevangen vissen met de vermelding van de betreffende teams en de totaalscore van deze teams. Totaal zijn er 138 vissen gevangen, waarvan er 3 'ongeldig' zijn verklaard, dus 135 tellende vissen.

 

 

 

Flevobaits Team.

 

 

Het Flevobaits team bestond uit 2 personen, Arie en Johan, en zij wisten dit weekend maar liefst 27 vissen op de mat te krijgen. Omdat ze met 2 deelnemers waren brengt dat de eindscore op 13,5 punt, en daarmee hebben ze deze wedstrijd gewonnen. Gefeliciteerd, en nu maar hopen dat jullie volgend jaar de beker weer kunnen verdedigen.

 

 

 

 

 

Team Flevobaits zwagers.

 

 

Team Flevobaits zwagers bestond eveneens uit 2 personen, Mark en Rody, en zij wisten dit weekend maar liefst 20 vissen op de mat te krijgen. Omdat ook zij met 2 deelnemers waren brengt dat de eindscore op 10 punten, en daarmee hebben ze de tweede plaats opgeist.

 

 

 

 

 

 

Team Venture Almere.

 

 

Team Venture Almere bestond uit 4 personen, Dennis, Dennis, Andy en Peter, en zij wisten dit weekend maar liefst 26 vissen op de mat te krijgen. De mooiste is een gigantische graskarper, die helaas niet meetelt omdat de foto verkeerd om is gemaakt. Gelukkig heeft dat geen consequenties voor de eindscore, er blijven 25 vissen over. Ze komen uit op op 6.25 punt, en daarmee zijn ze deze wedstrijd derde geworden.

 

 

 

 

 

 

Team Clusius.

 

 

Team Clusius bestond uit 4 personen, namelijk Herman, Brian, Nout en Maikel, en zij wisten dit weekend maar liefst 18 vissen op de mat te krijgen. Omdat ze met 4 deelnemers waren brengt dat de eindscore op 4,5 punt, en daarmee zijn ze vierde geworden. Helaas waren zij al snel hun button kwijt, en zijn de resterende vissen gemaakt met een leeg pak Spa op de voorgrond. Geen sluikreclame dus, maar een noodoplossing.

 

 

 

 

 

3 man and a lady.

 

 

3 man and a lady bestond eveneens uit 4 personen, namelijk Marlon, Joop, Stephanie en Rolff. Zij wisten dit weekend 16 vissen op de mat te krijgen. 1 vis is echter niet met de button gefotografeerd, dus dat brengt de eindscore op 15 vissen, 3,75 punt. Daarmee zijn zij deze wedstrijd vijfde geworden.

 

 

 

 

 

 

KCA Team.

 

 

En dan natuurlijk mijn eigen team, het KCA team. Zoals je op onderstaande foto kunt zien een echt team van knappe kerels. We waren met 4 personen, Rene, Rob, Wilco en Jos, en we wisten dit weekend maar liefst 13 vissen op de mat te krijgen wat normaal gesproken 3,25 punten op zou leveren, goed voor een zesde plek. Helaas heef n van de teamleden de vis verkeerd gefotografeerd, waardoor we terugvallen naar 12 vissen en 3 puntenEn hierdoor moesten we de zesde plek delen met het volgende team ..... Maar Rob, we houden evengoed nog van je hoor. We weten alleen nog niet of we volgend jaar weer met z'n vieren zijn .

 

Overigens had Rene nog een hele mooie bijvangst, een behoorlijke snoek pakte de boilie .................

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

Team HJ Onze Vissen.

 

 

Team HJ Onze Vissen is vr de wedstrijd nog van samenstelling verandert omdat de mensen van 'Onze Vissen.nl' door omstandigheden verhinderd waren, maar Mounir kon het team mooi compleet maken. Ze waren dus met 3 personen, Henri, Mounir en Johan. Zij wisten dit weekend 9 vissen op de mat te krijgen, wat uiteindelijk 3 punten betekende, en dus een gedeelde 6e plek. 1 foto gemaakt met het begeleidende schrijven ipv de button, omdat deze tijdelijk even zoek was.

 

 

 

 

 

 

Team HL Baits.

 

 

Team HL Baits viste eveneens met 3 personen, Han, Wesley en Hans. Zij hadden gekozen voor een wat moeilijkere locatie, en mede daarom kwamen er maar 6 vissen op de mat, wat een totaal van 2 punten opleverde. 6 vissen is misschien niet veel, maar op die locatie viel het mij nog niet eens tegen, dus ze hebben toch gescoord boven verwachting. En uiteindelijk dan de 7e plek.

 

 

 

 

 

 

Team Zwaagie.

 

 

Vervolgens hebben we dan Team Zwaaggie, die ook voor een wat moeilijkere locatie hadden gekozen. Zij wisten dit weekend 3 vissen op de mat te krijgen, wat uiteindelijk 1.5 punt betekende, goed voor de 8e plek. Wel veel leven gezien, dus de voerplek deed zijn werk, maar helaas, ze tellen pas als ze op de mat liggen .........

 

 

 

 

 

 

 

Team Shimano.

 

 

En tot slot dan Team Shimano, bestaande uit Gaby, Ed en Raymond. Zij hadden de pech dat de voerstek bezet was, en moesten dus instant de wedstrijd uitvissen. Dat leverde dit weekend slechts 1 vis op, en dat zou dan 0.33 punt betekenen. Maar helaas, een ongeluk komt nooit alleen. De vis is verkeerd om gefotografeerd, en telt dus niet mee. Helaas hadden we geen poedelprijs, anders hadden zij hier zeker voor in aanmerking gekomen. Maar goed, Team Shimano, zero points ......................

 

 

 

 

De einduitslag:

 

Plaats Naam van het Team Aantal deelnemers Aantal vissen Aantal punten
1 Team Flevobaits 2 27 13.5
2 Team Flevobaits zwagers 2 20 10
3 Team Venture Almere 4 25 6.25
4 Team Clusius 4 18 4.50
5 Team 3 man and a lady 4 15 3.75
6 Team KCA 4 12 3
6 Team HJ Onze Vissen 3 9 3
7 Team HL Baits 3 6 2
8 Team Zwaagie 2 3 1.50
9 Team Shimano 3 0 0

 

Jos.