"De Nacht van Almere 2006"

 

 

Een wedstrijd organiseren is op zich niet moeilijk, maar door de grote druk op de watergedeeltes die hiervoor geschikt zijn moet je er met reserveren wel tijdig bij zijn. Al onze wedstrijden zijn dan ook vorig jaar oktober al vastgelegd. En dan blijkt, als het dan eenmaal zo ver is, dat de temperaturen ongekende hoogtes halen ........................................

 

En even omzetten is geen optie. Voor ons niet, voor de waterbeheerder niet, maar ongetwijfeld ook voor diverse deelnemers niet. Ook de tentvergunning staat op datum, niks aan te veranderen dus. De eerste afmelding kwam vrijdag, een van de deelnemers zag het niet zitten met de voorspelde weersverwachting (warm, onweer, benauwd). Om te voorkomen dat er meer deelnemers hierdoor af zouden haken, besloten we op de valreep de mogelijkheid te creëren om later aan de wedstrijd te beginnen. Achteraf niet nodig, alle deelnemers waren gewoon om 10:00 uur bij de loting aanwezig. Op 1 koppel na, die zijn helaas niet op komen dagen. Zelf visten we niet mee, dus met 8 koppels begonnen we uiteindelijk aan de strijd. 

 

Het was warm, maar omdat de zon het een beetje af liet weten was het te doen, in de middag wat onweer in de verte en 1 stevige bui, maar verder viel het niet tegen, zeker niet vergeleken met de voorgaande dagen. Eigenlijk had iedereen wel het gevoel dat er gevangen zou gaan worden. De eerste vis liet niet lang op zich wachten, het was Lesley die ons voor de eerste keer aan het werk zetten. 78 cm en 13.6 pond. Het begin was er, wat ons betreft kon de karper los. En de karper ging behoorlijk los. Helaas niet bij alle koppels, maar goed.

 

Hierna was het de beurt aan Henk, en mooie schub van 68 cm en 9 pond lag op de mat. Vervolgens was het ............. dit wordt wat langdradig. Hieronder volgen enkele vangsten met lengte en gewicht erbij:

 

Henk, 68 cm en 9 pond     Marinus, 70 cm en 11 pond.

 

Marcel, 69 cm en 9.5 pond

 

    Dicky 73 cm en 10.4 pond

 

Dicky met de zwaarste van de wedstrijd: 80 cm en 19.8 pond. Een schitterende vis!

 

Marinus, 68 cm en 8.8 pond.

 

    Marcel, 78 cm en 14.6 pond

 

Marcel, 71 cm en 9 pond

 

    Dicky, 70 cm en 11.6 pond

 

Micheal, 65 cm en 7.6 pond

 

    Marc, 66 cm en 7.2 pond.

 

Je zult begrijpen dat het weegteam (Marc en ikzelf) geen rustig nachtje hebben gehad. Zodra we net begonnen te dommelen op de stretcher konden we er weer uit. We hadden best wel één en ander verwacht, maar dit in ieder geval niet. Het is toch een vaststaand feit dat er tijdens wedstrijden slecht wordt gevangen?? Nou hadden we ook dit keer weer ruime stekken, blijkbaar is dat toch een goede zet. Hoewel goede zet.... niet voor ons dus. Zelfs een bakkie koffie zat er niet echt in. Koffie klaar, en ja hoor, daar ging de telefoon weer. Even overwogen we nog om hem uit te zetten, maar we besloten toch maar gewoon te doen wat we zouden gaan doen: 'wegen'!! En daar gingen we weer ..........

 

Henk, 69 cm en 10 pond

 

    Dicky, 68 cm en 8.8 pond

 

Marinus, 78 cm en 14.6 pond.

 

    Danny, 77 cm en 12.6 pond

 

Lesley, 64 cm en 7.6 pond

 

    Micheal, 61 cm en 6.8 pond

 

Micheal, 71 cm en 8.8 pond

 

    Dicky, 75 cm en 12.8 pond

 

Johan, 68 cm en 8 pond

 

Johan, 67 cm en 8 pond

 

Lesley, 66 cm en 8.8 pond

 

 

 

Ik mis een paar foto's, want de laatste vangsten heeft Wilco voor ons gedaan. We waren een klein beetje kapot om het maar even netjes te zeggen. Wilco nogmaals bedankt! Zoals je ziet is er goed gevangen, wat een wedstrijd. Uiteindelijk bleken Marinus en Marcel, een koppel wat we op het laatste moment van de reservelijst hebben gehaald ivm tijdig afmelden van een ander koppel, een winnende combinatie. Zij wisten maar liefst 8 schubkarpers te vangen met een totaalgewicht van 80.9 pond en een totaallengte van 560 cm. 

 

Ze werden op de voet gevolgd door Johan en Dicky met een totaal aantal van 7 karpers waaronder de grootste met 19.8 pond, een totaalgewicht van 79.4 pond en een totale lengte van 426 cm. Absoluut een uitstekende score. Het is in ieder geval tot het einde toe spannend geweest.

 

Uiteindelijk bleven er 2 koppels over die niks vingen, er was 1 koppel met 4 vissen, 2 met 3 vissen en 1 met 1 vis. Toch wel een mooi resultaat.De prijzentafel was deze keer geregeld door "De Snoekbaars", en het zag er geweldig uit. Fox stoeltjes, Shimano hengels, baitrunners, Technium lijn, schepnetten, koffiezetapparaten, en hele mooie onthaakmatten. Uit de kunst Chris!

 

Bovendien kwam Chris tijdens de wedstrijd ook nog even langs om aan alle deelnemers een voerpakket van ConceptBaits uit te delen, ook deze sponsor wordt natuurlijk hartelijk bedankt. Door dit soort dingen kunnen we het inschrijfgeld laag houden, en dat is mooi! Neem eens een kijkje op hun site.

 

De trofee voor de eerste spiegelkarper tijdens één van onze wedstrijden (zie homepage) ging er ook deze keer weer niet uit. Alle gevangen vissen waren schubkarpers. Wil je trouwens graag een van bovenstaande foto's hebben om af te laten drukken? Stuur me een berichtje, dan mail ik hem in afdrukformaat naar je toe.

 

Tot slot dan de officiële uitslag (brasems en windes niet meegerekend):

 

wie: steknummer: aantal: totaal gewicht: totaal lengte:
1e plaats Marinus en Marcel 6 8 80.9 pond 560 cm
2e    " Johan en Dicky 10 7 79.4 pond 426 cm
3e    " Lesley en Roy 7 4 37.6 pond 274 cm
4e    " Danny en Henk 2 3 31.6 pond 214 cm
5e    " Micheal en Martin 8 3 23.2 pond 197 cm
6e    " Ruud en Marc 9 1 7.2 pond 66 cm
7e    " Wilco en Paul 3 0
8e    " Dennis en Michael 4 0

 

Totaal: 26 karpers, totaal gewicht 259.9 pond en totale lengte 1737 centimeter.