"Een dagje maart 2010"

 

 

De tweede wedstrijd van 2010, "een dagje maart 2010' zit er inmiddels weer op. Het was met 22 koppels (en nog een bescheiden reservelijst) weer volle bak met de inschrijvingen, en dat is natuurlijk altijd leuk als je iets organiseerd. Van de 22 deelnemende koppels verschenen er 21 op de locatie van de loting, 1 koppel kwam wat later ivm autopech van het ne lid en een onbekende oorzaak van het andere lid. Gelukkig werd ik vooraf even gebeld, zodat ik voor hun kon loten en we niet ongerust hoefden te worden, dat is altijd prettig.

 

Zoals aangekondigd hadden we deze wedstrijd de primeur van "de loting nieuwe stijl". Voorheen werd er geloot op volgorde van inschrijving, deze keer werd de volgorde bepaald door een simpele loting vooraf. Maar er was ook de mogelijkheid tot herkansing, en opvallend veel koppels maakten van deze mogelijkheid gebruik. Wijzelf bijvoorbeeld met opvallend resultaat: we hadden nr 19, en in de herkansing werd het nr 20, dus daar schoten we wel wat mee op (niet dus!!). Maar het kan erger. Er was 1 koppel (ik zal de namen maar niet noemen) die in eerste instantie stek 10 lootte, en toch voor de herkansing ging. Op zich prima natuurlijk, de nieuwe stek bood zeker veel perspectief, maar ik wil op voorhand wel even melden waar het winnende koppel vandaan kwam: juist ja, stek 10 natuurlijk!!

 

Nou blijft het natuurlijk een kwestie van "stel dat", "wanneer", "waarschijnlijk" en "ik denk niet dat", maar apart is het wel natuurlijk. In ieder geval is de "loting nieuwe stijl"een blijvertje, alleen met de marathon ga ik dat vooraf nog even bij de deelnemers in de groep gooien. Maar goed, we hadden het over de wedstrijd van maart ..........

 

Ik heb de scores van de voorgaande jaren er een bij gepakt, we zijn in 2007 met deze wedstrijd begonnen, en dit zijn de resultaten:

maart 2007:   42 vissen

maart 2008:   13 vissen

maart 2009    14 vissen

 

Wat zou het deze keer worden? Voor n deelnemer werd het helaas sowieso een mindere dag, hij moest al vrij snel weer huiswaarts omdat hij zich niet lekker voelde, en dat is natuurlijk erg vervelend. Voor hemzelf op de eerste plaats, maar ook voor zijn vismaat die het verder allen moest doen natuurlijk. Maar goed, niks aan te doen helaas. Volgende keer beter!

 

Er vanuit gaande dat de score in 2007 door wat voor reden dan ook (het was destijds sowieso erg onstuimig weer met mooie dagen vooraf) een uitschieter was, zouden de scores van 2008 n 2009 toch wel weer haalbaar moeten zijn. En ik moet zeggen dat de start veel belovend was. De tijd hebben we helaas van de eerste vangsten niet genoteerd, maar het was volgens mij omstreeks 8:00 uur dat de eerste vis op de kant kwam. Johan van stek 21 was de vanger, en ik vond het wel leuk dat er in ieder geval een vis van het achterste gedeelte kwam, doorgaans toch wel het mindere deel. En het waren natuurlijk onze buren, dus ook wijzelf gingen vol vertrouwen weer wachten op de dingen die komen gingen. Achteraf bleken dat er maar weinig te zijn, maar dat even terzijde.

 

Na het wegen op stek nummer 21 kon onze trouwe weger Arie al weer naar de volgende stek, want op nummer 13 had debutant Marvin ook een vis op de mat liggen. Ook hier een schubkarper (wat een verrassing) met in dit geval een gewicht van 11 pond.

 

Geen echte reus, maar toch goed genoeg om volop in de race te zijn. En het was nog vroeg, volgens mij was het nog niet eens 8:30 uur, dus er kon nog heel veel gebeuren, zeker als het in dit tempo door zou gaan.

 

Het kon wel eens een druk dagje voor Arie gaan worden .....

 

Want kort nadat hij op stek 13 was geweest kon hij door naar stek 22, waar Michel ook een vis te pakken had. Een leuk schubkarpertje werd gewogen en op de foto gezet, en hiermee zaten ook Michel en Swiep in 1 klap volop in de race. Maar het ging nog even door, want Arie kon al snel door naar stek 11. Dicky en Martin waren aan de beurt, ook zij hadden een schub op de mat en mengden zich in de strijd.

 

 

4 vissen in 2 uurtjes, dat was niet gek. Bij ons echter nog geen stootje, wat deden wij verkeerd?? Ik heb geen idee, maar we hadden ook geen zin om in paniek te raken en de boel aan te passen. We hielden gewoon vast aan de koers die we hadden uitgezet, en met resultaat bleek later: we hebben in ieder geval een heerlijk rustig dagje gehad. Hoewel: op stek 19 (naast ons ) zaten Henri en Johan, en als er n de hele dag bezig is om iets te forceren, dan is het Henri wel!! En iedere keer als Henri aan het rommelen was dan hoorde je die pieper, en dan ga je toch snel even kijken wat er aan de hand is. Dus we hebben het dus de hele dag erg druk gehad met opstaan en weer gaan zitten , maar wel vermakelijk overigens!

 

Ondertussen ging het vangen gewoon door, de volgende gelukkigen waren Gaby en Raymond van stek 5, ook zij hadden een schubkarper in het net. Het was op dat moment pas 9:20 uur, dus het kon nog steeds alle kanten op. En inderdaad, Maarten was samen met teammaat Jos de volgende. Hij ving een schub van 15.4 pond, en dat was tot dat moment de zwaarste vis van de wedstrijd. De zwaarste vis wordt bij ons altijd gesponsord door Flevobaits, dus voor die prijs was hij sowieso in de race. Maar hij stond uiteraard op dat moment ook aan kop in de wedstrijd.

 

 

En inderdaad, ook Mark en Rody deden weer mee. En 'de zwagers' zijn altijd wel goed voor n of meerdere vissen, hoewel we deze keer moesten wachten tot 10:25 uur voordat we ook hun naam op de scorelijst konden vermelden. Niet de grootste vis, maar toch een leuke start. Vervolgens bleef het even stil, pas om 12:45 kon Arie weer op pad. Het was wederom het team van Maarten en Jos, en deze keer was het Jos die een vis te pakken had. Hiermee verstevigden ze hun koppositie, het zag er allemaal erg rooskleurig voor ze uit op dat moment.

 

 

Om 14:20 ging wederom de telefoon, het was Rody die zijn  tweede vis binnen had. Een mooie schub, en hiermee behielden ze de aansluiting met de top. Niet dat dt het allerbelangrijkste is, maar het is natuurlijk wel een wedstrijd, en als je dan toch mee doet dan probeer je er toch wat van te maken. En dat doet Frank ook! Frank was namelijk de volgende vanger, en het kan toch ondertussen geen toeval meer zijn dart Frank bijna iedere wedstrijd wel een visje vangt. Ook voor Frank dus vis, en ook Frank ontliep hiermee samen met zijn maat Ben de loting.

 

 

Inmiddels begon de wedstrijd een beetje op zijn einde te lopen, en om 15:45 werd de laatste vis van de dag gevangen. Het was Dicky die zijn eerste vis binnen had, en hiermee hadden hij en zijn maat Martin er twee. Qua gewicht nt niet genoeg om vrienden Maarten en Jos te verslaan (tot groot plezier van Maarten) maar toch genoeg om Mark en Rody van de tweede plek te verdringen.

 

Zoals gezegd was dat de laatste vis, de hengels werden ingehaald en de score werd geteld. Het was niet overdreven wild geweest, maar er was in ieder geval vis gevangen, en dat is toch altijd leuk bij een prijsuitreiking. Als het uiteindelijk een grote loterij wordt is dat toch minder leuk.

 

 

 

De sponsor van "een dagje maart 2010".

 

"Een dagje maart 2010 " werd k in 2010 weer gesponsord door:

 

 

 

 

Het samenstellen van de prijzentafel was deze keer een verhaal apart. Normaal gesproken worden de prijzen langs gebracht, maar door de VISMA was dat voor Raven wat lastig. Gelukkig wou Arie ook deze keer wel helpen om de prijzen op te halen en ze een weekje bij hem thuis te bewaren. Door een misverstand was men echter bezig om voor 44 koppels ipv 44 deelnemers prijzen bij elkaar te verzamelen. Ik vond het zo op het oog allemaal al wat veel, maar ja, ik dacht: "we zien het wel". Toen duidelijk werd hoe het kwam kregen we het allemaal een beetje warm, dit zou een lange middag worden ....... Daarom besloten we om het te laten zoals het was, en dat we van de vele prijzen mooie pakketjes zouden maken, met daarbij toch een viertal 'betere' prijzen. Volgens mij zijn we daar aardig mee weggekomen, dus dat was wel prettig. Alleen heeft Arie de hele bende een week in de huiskamer gehad ........... Bedankt man! Ik krijg veel voor elkaar thuis, maar dit was me echt niet gelukt.

 

 

De deelnemers druppelden langzaam binnen op de plek van de prijsuitreiking, en omdat er niet bijzonder veel was gevangen was het uitwerken van de resultaten snel klaar. Samen met Rob snel de paaltjes weer netjes opgeruimd, en vervolgens konden we beginnen. Zoals gebruikelijk stelde Flevobaits ook deze keer weer een prijs beschikbaar voor de grootste vis, en het was maarten die de prijs (een emmer 'stick-mix' met een potje pop-ups en een flesje salminol) in ontvangst mocht nemen. Zijn vis van 15.4 pond bleek de zwaarste van de dag te zijn. Gefeliciteerd!

 

 

 

En mede dankzij deze vis waren Maarten en Jos k de winnaars van "een dagje maart 2010". Zij kozen voor de gevulde loodtasjes, de bestekset (borden en bestek) en de Fox pet mt ingebouwde flesopener.

 

 

De tweede prijs was voor Dicky en Martin, zij vingen eveneens 2 vissen en kozen voor de 2 mooie schepnetten van JRC (foto onder).

 

Mark en Rody eindigden deze keer als derde, en zij kozen voor de lichtgewicht JRC struinstoeltjes (foto rechts).

 

 

 

De vierde plek was voor de debutanten Marvin en Stefan, zij kozen voor de 2 Shimano Tribal foedralen, een hele mooie prijs. Johan en zijn maat Ivo eindigden als vijfde, en gingen met een PVA pakket en 2 rigwallets naar huis.

 

 

Frank eindigde samen met zijn maat Ben als zesde, zij kozen voor de rigwallets, de Fox shirts en nog iets waarvan ik niet meer weet wat het was. De zevende plek was voor Gaby en Raymond, zij kozen de tackleboxen en de kunststof rigbox.

 

 

En tot slot vielen ook Michel en 'Swiep" dankzij een vis nog in de prijzen, en ontliepen zij hierdoor de loting. Zij kozen voor de mooie weegzakken, de Fox rigwallet en de Fox spoolcase, net als alle andere prijzen een mooi pakket dacht ik zo. Voor de overige deelnemers bleef er niet meer over dan een loting, het was niet anders. Snel pakte iedereen een lot, en wie het hoogste nummer had koos als eerste een prijs. Leuk momentje vond ik nog dat ik wist wie nummer 19 had, en dat ik bij het aftellen van 20 naar 18 ging. Johan (nummer 19) trok hierbij een uitermate vermakelijk gezicht, zoiets moet je eigenlijk op film hebben. Maar helaas ..... Hieronder een groepsfoto van de mannen van de loterij.

 

 

Tot slot nog even een paar bedankjes:

 

Raven Fishing and Outdoor voor de prijzentafel;

Flevobaits voor de prijs voor de grootste vis, het ophalen en opslaan van de prijzen en vooral voor het wegen;

Wilco voor het helpen met het uitzetten van het parcours;

Michel voor het maken van de foto's. Kijk voor zijn verslag van de wedstrijd eens op zijn site: http://www.onzevissen.nl/;

 

Voor de volledigheid nog even een overzicht van de vangsten:

 

Wie: Steknummer: Aantal: Totaal gewicht: Totaal lengte:
1e plaats Maarten en Jos 10 2 24.8 pond 146 cm
2e    " Dicky en Martin 11 2 23.8 pond 146 cm
3e    " Rody en Mark 7 2 22.7 pond 143 cm
4e Marvin en Stefan 13 1 12.6 pond 76 cm
5e    " Johan en Ivo 21 1 12.0 pond 78 cm
6e    " Frank en Ben 8 1 11.5 pond 74 cm
7e    " Gaby en Raymond 5 1 11 pond 67 cm
8e    " Justin en Swerus 22 1 8.8 pond 68 cm
  Chris en Dave 1      
  Henk en Danny 2      
  Wilco en Bart 3      
  Alfred en Rendal 4      
  Hans en Joop 6      
  Michael en Maarten 9      
  Ruud en Marc 12      
  Ruud en Bas 14      
  Marco en Marc 15      
  Jan en Maarten 16      
  Henk en Jos 17      
  Rick en Johnny 18      
  Johan en Henri 19      
  Jos en Rob 20      
           
    Totaal: 4 127.2 pond 798 cm

 

 

Dat was het dan weer, op naar de volgende wedstrijd;

 

Jos.