"Een dagje maart: 18 maart 2007"

 

 

De eerste wedstrijd van het seizoen, en dan al in maart. Je merkt dat iedereen staat te popelen om weer eens aan de slag te kunnen. Ook deze wedstrijd was al snel volgeboekt, gelukkig blijkt er steeds meer animo voor dit soort dagjes te bestaan. Veel nieuwe gezichten, maar ook oude bekenden verschenen weer om 6:30 uur bij de loting. En dat viel niet tegen, het weer was namelijk bijna dramatisch te noemen. De afgelopen week schitterend weer gehad, maar naarmate de zondag dichterbij kwam werden de verwachtingen steeds somberder. Toen ik op de plek van de loting arriveerde kwam de regen met bakken uit de hemel. Dat beloofde nog wat!!

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verwacht had dat alle koppels zouden komen opdagen. 1 Koppel kwam niet, dat wist ik vooraf, maar de andere 19 waren allemaal ter plaatse. Gelukkig was het op het moment van de loting droog, dus nadat de plekken verdeeld waren kon iedereen naar zijn plek. Deze plekken hadden we keurig aangegeven met duidelijke steknummers (A4 tjes in een plastic hoesje) dus dat wees de weg vanzelf, dacht ik. Helaas.......... het noodweer van de afgelopen nacht had korte metten gemaakt met de nummers. De paaltjes stonden nog overeind, maar van de plastic hoesjes met daarin de steknummers was weinig tot niks meer over.

 

Toch wist iedereen zijn plek gelukkig te vinden, en om 7:00 uur gingen de eerste boilies te water. De vraag die overbleef was of de vissen wel zouden bijten. Het water was nog koud, en is harde wind nou goed, of juist niet? Na deze dag konden we in ieder geval concluderen dat het zeker niet slecht is voor de vangsten ..............

  

De eerste vis kwam al verrassend snel uit het water. Het was het koppel Edwin - Michael wat de spits afbeet, Edwin was de gelukkige vanger. Ik kon vervolgens meteen doorrijden naar Marc, ook hij had vis op de kant. En daarna gelijk weer door naar stek nummer 1 waar Rinus en zijn maat ook de eerste in het net hadden liggen. Dat beloofde nog wat.

 

Overigens had 1 koppel inmiddels besloten om toch van de wedstrijd af te zien door het slechte weer, en helemaal ongelijk hadden ze niet. Er waren inmiddels door de stormachtige wind al 2 oval's gesneuveld, en dat zegt wel genoeg denk ik.

  

Overigens hadden we ook deze keer weer gezorgd voor voldoende ruimte tussen de stekken, zodat iedereen rustig zijn eigen gang kon gaan. Michael en Edwin deden dat zeker, want al vrij snel hadden zij hun tweede vis op de mat liggen. Een mooie schub van ruim 14 pond om precies te zijn. Hiermee kwamen ze op dat moment stevig aan de leiding, maar helaas zou het daarna bij hen even stil vallen.

 

Het weer was inmiddels ook wel iets verandert. Het was droog, maar de wind blies nog steeds lekker over het parcours. Alleen de stekken 1, 16 en 17 hadden nog enige beschutting, de overige deelnemers kunnen de komende dagen de anti-roos shampoo laten staan.

 

Nou kan ik een heel verhaal gaan schrijven mbt alle vangsten, maar dat doe ik niet. Simpelweg omdat het er gewoon teveel waren. Totaal zijn er maar liefst 42 karpers gevangen, dus de weegteams hebben het er wel heel erg druk mee gehad. Marc en ik zijn daarom ook erg blij dat Dennis ook deze keer weer bereid was om het helpen met wegen en meten. Dat heeft bij ons de druk een beetje weggehaald. Maar ondanks dat legt het wegen een grote druk op de organisatie, zeker als er veel gevangen wordt. We moeten nog maar eens kijken of we dit de volgende keer anders kunnen doen.

 

Wat overigens wel opgevallen is, is dat met name de eerste stekken (met uitzondering van nummer 1) géén vis hebben gevangen. Het middengedeelte deed het wel goed, maar ook achterin is door bijna iedereen een vis gevangen. De uiteindelijke winnaars bivakkeerden op stek nummer 6. Uiteraard was ik weer één van de deelnemers die zonder vis naar huis ging. Maar goed, de vorige keer was dat al niet beter. We hebben echt alles geprobeerd, maar het zat er gewoon weer niet in.

 

Zoals gezegd deed koppel nummer 6, Charles en Erwin. het een stuk beter. Zij vingen totaal maar liefst 8 karper, met een totaalgewicht van 90 pond. Een prestatie van formaat mag je wel zeggen. Hieronder zie je een aantal foto's van de gelukkige vangers.

  

     

  

      

 

Vervolgens volgen hieronder de foto's van de overige koppels, met daarbij het totaalgewicht van hun vangsten:

 

Koppel nummer 1 had 2 karpers op de mat, met een totaalgewicht van bijna 18 pond.

 

Koppel 2, Jos en Ed bleven met lege handen achter....... Maar de auto van Ed heeft zijn nut wel bewezen.
 

   Frans (voorgrond) en Dennis vingen op stek 7 toch nog 1 vis van
   bijna 10 pond. Op de achtergrond is duidelijk te zien dat hier alles
   uit de kast is gehaald.
 

Op stek 9 kwamen Edwin en Michael ondanks de meer dan voorspoedige start uiteindelijk op 4 karpers met een totaalgewicht van 48.4 pond, goed voor een derde plek..
 

Michel en Swerus wisten op de valreep nog een karper van 13
pond voor stek 10 te bemachtigen.
 

   Deze vis wist Chris wist op stek 11 te vangen (ik zal de foto niet 
   op het mededelingenbord op het werk plaatsen). totaal vingen hij
   en Dave 2 vissen, goed voor 23 pond.
 

Helaas was Marc zijn fototoestel vergeten, dus van de stekken 9 t/m 14 heb ik niet veel foto's. Mochten jullie zelf nog foto's hebben, stuur ze dan even naar me toe. Ik zal er dan voor zorgen dat ze erbij geplaatst worden.

 

Overigens kan je aan de volgende foto's zien dat Dennis (jeugdcommissie KCA) een nieuwe dimensie aan de fotografie heeft toegevoegd, namelijk 'koppelfoto's'. Ziet er echt leuk uit, dat gaan we vaker doen.

Dit is de vis van Ronnie, gevangen op stek 13. De vis woog 11 pond.
  

 

En dezelfde Dennis (rechts) wist uiteraard weer vis te vangen, hij zat op stek 16. Dit koppel ving totaal 2 schubs, tezamen goed
voor 22.6 pond. En nog eenbijzondere vis, zie verderop. 
 

   Rene en Patrick wisten eveneens 2 karpers te landen, samen
   goed voor 25 pond.
 


 

Een inmiddels vertrouwd koppel bij onze wedstrijden zijn Wilco en Frank. Aan alle wedstrijden meegedaan (1 keer in gewijzigde samenstelling) en ondertussen steeds vaker succesvol.
 

   Datzelfde geldt eigenlijk voor Johan. Ook bijna alle wedstrijden
   aanwezig, eveneens een enkele keer in gewijzigde samenstelling.
   Maar altijd succesvol. En net als tijdens "de Nacht van Almere
   2006" met een vismaat die de grootste van de dag vangt ..........

 

..........en dit is hem dan, Dennis Rochad met een schitterende schub van 20 pond. Niet de "Bolle", die al meerdere
malen in deze omgeving is gevangen, maar een echte nieuwe vis. Ziet er goed uit.
 

 

 

En dan tot slot "" de zwagers", Rody (boven) en Mark (links). Ook al bekende gezichten bij ons, en altijd in de race voor de overwinning, Deze keer kwamen ze iets te kort, maar toch een mooie tweede plek met maar liefst 6 vissen en een totaalgewicht van maar liefst 68 pond.

En uiteraard weer een tukkie gedaan, ondanks de harde wind. Deze keer kon ik ze helaas niet wakker maken.

 

En tot slot nog de vangst van de dag. Hoewel hij niet meetelt in het klassement toch een bijzondere prestatie. Dennis wist namelijk met een boilie een snoek te landen van maar liefst 95 centimeter, En dat niet eens op een vismeelboilie!!!!

 

 

 

Na afloop werd er verzameld onder het viaduct halverwege het parcours, en konden de winnaars hun prijs onder luid applaus in ontvangst nemen. Ze waren met maar liefst 8 vissen (totaalgewicht 90 pond, totale lengte 567 cm) de overtuigende winnaars geworden. Vervolgens kwamen alle andere deelnemers aan de beurt, en ook voor degenen die niks gevangen hebben was er nog een prijsje. De prijzen waren deze keer overigens afkomstig van "Zodiak Hengelsport". Zij hebben deze wedstrijd de sponsoring voor hun rekening genomen.

 

 

 

Nadat het overgebleven spul was verdeeld kon iedereen weer naar huis gaan, en waarschijnlijk net als ik eerst even lekker bijkomen. Daarna de spullen droogmaken en opruimen, even nog een paar nieuwe onderlijntjes, en dan maar weer wachten op de volgende uitdaging.

 

Tot slot dan nog de volledige uitslag:

 

Wie: Steknummer: Aantal: Totaal gewicht: Totaal lengte:
1e plaats Charles en Erwin 6 8 90 pond 567 cm
2e    " Rody en Mark 20 6 68 pond 421 cm
3e    " Edwin en Michael 9 4 48.4 pond 287 cm
4e    " Marc en Ronald 14 5 47 pond 324 cm
5e    " Johan en Dennis 19 3 40.8 pond 214.5 cm
6e    " Ruud en Jeffrey 12 4 35.5 pond 271 cm
7e    " Rene en Patrick 17 2 25 pond 144 cm
8e    " Chris en Dave 11 2 23 pond 135 cm
9e    " Dennis en Jeroen 16 2 22.6 pond 138.5 cm
10e    " Rinus en vismaat 1 2 17.8 pond 125 cm
11e    " Michel en Swereus 10 1 13 pond 75 cm
12e    " Ronnie en Richard 13 1 11 pond 71 cm
13e    " Wilco en Frank 18 1 10 pond 69 cm
14e    " Frans en Dennis 7 1 9.8 pond 68 cm
15e    " Bart en Michel 15 0    
16e    " Jos en Ed 2 0    
17e    " Willem en Patrick 3 0    
18e    " Richard en Barry 4 0    
19e    " Dirk en Jan 5 0    
20e    " Philip en Mike 8 0    
      Totaal: 461.9 pond 2910 cm

 

Jos